Picea Abies (Fijnspar)

De Picea Abies is helemaal groen, zowel de onderkant als de bovenkant van de naalden. De boom loopt in een piramide vorm. Deze boom staat erom bekend dat hij een frisse geur afgeeft, “kerstbomen geur”. Met zijn wat open uitstraling, is deze boom ideaal voor het wat grotere kerstversiering.


Picea Omorika (Servische spar)

De Picea Omorika is een populaire kerstboom, doordat de boom smal is, zal hij niet veel ruimte in beslag nemen. De Omorika heeft zijn sierlijke uitstraling te danken aan de manier waarop de takken vallen. De kleur is blauwgroen.


Nordmann

De Nordmann heeft een mooie donkergroene kleur aan de bovenzijde van de naalden en aan de onderkant groen met twee witte strepen. De boom is breed aan de onderkant en loopt naar boven in een punt. De naalden van deze boom zijn niet prikkend en vallen ook niet snel uit. Deze boom heeft een mooie uitstraling.


Fraseri

De Fraseri stijgt in populariteit onder de kerstbomen. Door zijn helder groene kleur staat deze boom mooi in woonkamers. De bovenkant van de naalden heeft een mooie “frisse” ,helder groene kleur, de onderkant is gestreept. De naalden vallen niet snel uit en prikken ook niet.


Pungens Glauca (Blauwspar)

De pungens Glauca oftewel de Blauwspar staat het meest bekend om zijn blauwe kleur. De boven en onderzijde van de naalden zijn beide egaal blauw gekleurd. Deze boom is mooi vol, waardoor u zware kerstversiering er makkelijk in kunt hangen.